Верея представи двамата нови, обяви и трети

Приета е политика, в която да не се правят прибързани решения

На специална пресконференция ръководството на Верея представи двете най-нови попълнения в състава - юношата на Пари Сен Жермен Осман Балде и бившият футболист на Берое Салим Керкар. Двамата подписаха с клуба преди броени дни, като се очаква те да дебютират за новия си клуб в домакинството срещу Нефтохимик.

„Верея е млад отбор с млади треньори и футболисти, които обаче искат да се развиват. Приели сме една политика, в която да не правим прибързани решения”, заяви старши треньорът на тима Александър Томаш. „Възможно е да използваме и двамата за предстоящия мач. Играли са в добри отбори, имат самочувствие и съм уверен, че времето ще работи в тяхна полза”, продължи още той.

Младият специалист сподели мнението си и относно сблъсъка с бургазлии. „Мисля, че и двата отбора се намираме  в етап, в който всяка една победа или точка е ценна. Естествено ние ще положим максимума, за да спечелим този мач, това със сигурност важи и за съперника. В неделя ще се срещнат два отбора, които се опитват да играят футбол, но още търсят себе си. Може би решаващото за изхода на двубоя е кой ще допусне по-малко грешки. Надявам се това да сме ние.

Томаш разкри и че клубът е привлякъл трето ново попълнение – защитникът Родерик, който идва от трето ниво на испанския футбол. Бранителят обаче ще може да дебютира за новия си тим чак след зимната пауза. До тогава ще играе за втория отбор на Верея във В група.

„Младо момче, централен защитник с френски паспорт, което обаче няма право да играе за нас до зимата. Ние обаче гледаме в дългосрочен план. Родерик ще играе първоначално за втория отбор, като на него гледаме на една инвестиция в бъдещето”, допълни още наставникът на старозагорци.

starozagorci.com