В Казанлък започва акция за кастриране на бездомните кучета

Годишно се осиновяват между 60 и 90 животни

Акция за безплатно кастриране на бездомни кучета и котки ще се проведе в община Казанлък.  В седмицата от 24-ти до 29-ти октомври 2016 г., включително,  Общинският приют за безстопанствени кучета, ще работи с  граждани от 9,00 ч. до 16,00 ч., съобщава радио Стара Загора.

Акцията се организира по силата на договор за сътрудничество между Община Казанлък и „Тиехилфе Зюдан – Австрия”, с подкрепата на фондация „Анимал хоуп България – Казанлък“.

Животните се кастрират, ваксинират и обезпаразитяват и веднага след това се връщат на стопаните. Кастрират се бездомни кучета и котки, на възраст над 8 месеца, мъжки и женски, каза за Радио Стара Загора  д-р Антония Илиева – ст. експерт „Ветеринарно-санитарни дейности” при Община Казанлък.

По време на акцията ще бъдат обслужвани само кучета и котки на жители на  Община Казанлък, желателно - с предварителна заявка, уточни д-р Илиева.

По време на пролетната акция са кастрирани 185 животни, от които 90 кучета и 95 котки, каза д-р Илиева. Тя уточни, че в Общинският приют в Казанлък в момента са настанени 78 кучета, а капацитетът му е за 65 броя.

Годишно се осиновяват между 60 и 90 животни сочи статистика на приюта.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен