Шефът на ИАРА официално освободен от работа от днес

Парите

26-10-2016, 11:53

Снимка:

burgasdream.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трима от ИАРА арестувани за злоупотреби

Тъщата на инспектор Георгиев не е арестувана

От днес със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Янчо Янев е освободен от длъжност  във връзка с разследване на следствените органи за злоупотреби с евросредства.
Припомняме, че ДАНС нахлу онзи ден в централния офис на ИАРА в Бургас. Установи се, че Златин Георгиев, инспектор  от Изпълнителната агенция  по рибарство и аквакултури (ИАРА), е успял да източи 60 000 лева евросубсидии чрез фирма на тъщата си. Георгиев чрез свой помагач представил неверни документи пред ИАРА на фирмата "Капитан Зет" ЕООД, чийто собственик била тъщата му Бонка Тодорова, за да участва в европейския проект. В книжата е било посечено, че дружеството има разрешително за улов на калкан, което всъщност не било вярно, установили прокурорите. Така с съгласието на Янчо Янев, директорът на ИАРА, фирмата била одобрена по европейския проект.
С полицейска заповед за 24 часа бяха задържани Златин Георгиев и директорът на ИАРА Янчо Янев, както и техният съучастник Петър Генов, който не е служител на агенцията. Тъщата на инспектор Георгиев не е арестувана, защото нямала представа, че си е сложила подписа под фалшиви документи.