Номинираха асистент от Тракийски университет за “Добрият самарянин“ за 2016

Добротворството се случва през месец януари, 2016 г.

Журналистът Христо Христов – кореспондент на вестниците „Телеграф“ и „Монитор“ номинира за годишната награда "Добрият Самарянин" през 2016 г., асистент Мартин Ранчев от Тракийски университет – Стара Загора.

Асистентът при катедра "Педагогически и социални науки" Мартин Ранчев видял как 80-годишната Станка Белчева пада върху заледения тротоар, но никой от минаващите покрай нея дори не прави опит да я изправи.

Младият мъж качил пострадалата на такси и лично я отвел в Центъра за спешна помощ.Там установили, че има счупена ключица, но в здравното заведение не разполагали с подходящи шини. Дежурният лекар препоръчал на спасителя да отиде до най-близката аптека, за да закупи необходимите му материали.Младият учен добросъвестно изпълнил препоръката, изчакал лекарите да си свършат работата и пак с такси я отвел у дома й.

Асистент Ранчев аргументира постъпката си със своята професия на преподавател по етика, тъй като смята, че човек трябва да върши само онова, което изисква и от другите.

Добротворството се случва през месец януари, 2016 г.

Конкурсът за годишните награди "Добрият Самарянин" се провежда за шеста поредна година. Инициатор на търсенето на добрите примери е Сдружение "Самаряни" в партньорство с широк кръг от обществени институции и бизнес организации. Номинацията на ас. Мартин Ранчев е петата получена номинация в пощата на доброто - www.samaritans.bg/dnes, която е в очакване на още истории за добротворство до 12.11.2016 г.