Фандъкова поздрави математиците от 6 и 7 клас на 125 СОУ Проф. Боян Пенев

Учениците са се представили отлично и са спечелили престижни награди в няколко математически състезания това лято

Поздравления за постигнатите успехи. Вие представяте както училището, така и града и страната си. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на учениците от 6 и 7 клас на 125 СОУ "Проф.Боян Пенев", които са спечелили състезания по математика това лято. Учениците заедно с директора на училището се срещнаха с кмета Йорданка Фандъкова.
   
Учениците са се представили отлично и са спечелили престижни награди в няколко математически състезания това лято. Математическо състезание PMWC, Хонг Конг с участието на ученици от VI клас на 125 СУ "Боян Пенев" в индивидуалното състезание Ангел Иванов Райчев завоюва златен медал с 15 точки от 15 възможни, а Гергана Пеева - сребърен медал. В отборното
състезание за купата "Po Leung Kuk" отборът в състав Ангел Иванов Райчев, Гергана Пеева, Димитър Русев и Александър Дойчинов се класира на второ място. На математическото състезание TIMC - Тайланд отборът на 125 СУ от Гергана Пеева, Ангел Райчев, Мартин Димитров и Виктор Попдончев печели медали и купа за втори подгласници в своята група. В индивидуалната надпревара Ангел Райчев завоюва брозов медал, а постиженията на Гергана Пеева и Мартин Димитров бяха удостоени с награди Мерит (4-то място).
Отбори на училището са се класирали и сред първите 10 отбора, изпреварвайки отбори на СМГ, ПМГ-Бургас, ПЧМГ и други състезанието "Математически боеве" в Созопол.
Ръководители на отборите са били Димитър Димитров, Мадлен Христова, Юлия Душкова и Правда Найденова.