Фандъкова: София ще бъде домакин на фестивала Spring Forward 2018

Срещата се провежда за първи път е България и е част от Календара на културните събития на Столична община

Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави участниците в най-голямата европейска среща за съвременен танц Aerowaves – Dance Across Europe.
Срещата се провежда за първи път е България и е част от Календара на културните събития на Столична община. По информация на организаторите тази година броят на кандидатстващите представления е рекорден - 654.

„Инвестициите в култура са инвестиции в икономическото развитие на града. Културните и творчески индустрии имат 8% дял в икономиката на София и са на четвърто място сред секторите в икономическото развитие.“ Това каза кметът по време на срещата с участниците във проекта.
Кметът Фандъкова благодари на Derida Dance Center за активната им работа с българските фестивали и пространства за представяне на млади артисти в страната и посочи, че през 2018 година най-големият фестивал за съвременно изкуство ще се проведе в София.
В срещата участваха председателя на комисията по култура, образование, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева, директорът на Spring Forward Джон Ашфорд и на Derida Dance Center Атанас Маев.