Митрополит Наум гостува на Румънския патриарх Даниил

Новините

30-10-2016, 15:15

Снимка:

Румънска патриаршия

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Митрополит Наум даде вчера прием по случай деня на св. Иван Рилски

Дядо Наум отслужи света литургия в руския храм „Св. Николай” в Букурещ

От 25 до 27 октомври 2016 г., по лична покана от Румънския патриарх Даниил, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум бе специален гост на Румънската патриаршия.

По поръчение на Негово Блаженство, на 23 октомври 2016 г. митрополит Наум отслужи света литургия в руския храм „Св. Николай” в Букурещ, а на Димитровден взе участие в съборната св. литургия, отслужена на патриаршеския площад в румънската столица, с участието на архиереи и гости от Поместни православни църкви.

В словото си към патриарх Даниил, митрополит Наум благодари за братската обич и внимание от страна на предстоятеля на Румънската православна църква, проявени за пореден път към него, като в знак на признателност му връчи почетното отличие на Русенската света митрополия – орден „Св. Димитър Басарбовски” – първа степен, с грамота.

Патриарх Даниил благодари сърдечно на владиката за наградата и топлите думи, подчертавайки, че митрополит Наум е един от най-дейните и предприемчиви български архиерей, който е и добър приятел на Румънската православна църква и румънския народ.