ФБР с ново разследване срещу Хилари Клинтън

Това става дни преди президентските избори, на които кандидатката на демократите се бори с републиканеца Доналд Тръмп

ФБР се сдоби със съдебна заповед, за да проучи нови имейли, свързани с Хилъри Клинтън. Това става дни преди президентските избори, на които кандидатката на демократите се бори с републиканеца Доналд Тръмп. Виден демократ обвини ФБР в нарушение на закон, който е приет през 1939 г. и забранява на служители на ведомството да използват служебната си власт, за да влияят на избори.


ФБР ще проучи дали новооткритите имейли имат връзка с разследването на частния сървър, който Хилари Клинтън е използвала докато беше държавен секретар в периода 2009-2013-та година. Лидерът на малцинството в Сената Хари Рийд обвини директора на ФБР Джеймс Коми в двоен стандарт, защото е пренебрегнал призивите на демократите да проучи евентуални връзки на Доналд Тръмп с Москва, но е информиран Конгреса за новите имейли на Клинтън. Те са открити при разследване срещу бившия конгресмен Антъни Уайнър.


"Избирателите заслужават да научат всички факти. Призовахме директора Коми да обясни всичко незабавно", призова Хилари Клинтън, кандидат за президент на Демократическата партия.

ФБР трябва да проучи стотици хиляди имейли, така че до 8 ноември, когато са изборите, не се очаква резултат. През лятото предишно разследване установи, че Клинтън не е нарушила закона, когато беше държавен секретар и срещу нея не беше повдигнато обвинение.