Верея изпусна победата в Благоевград

В последен мач от 12-ия кръг старозагорци завършиха наравно 1:1

Отборът на Верея пропусна отлична възможност да спечели първата си победа като гост в Първа лига. В последен мач от 12-ия кръг старозагорци завършиха наравно 1:1 при визитата си в Благоевград на местния Пирин.

Момчил Цветанов даде преднина на "лъвовете" с изключително попадение в 41-ата минута. Бившият футболист на Литекс и ЦСКА получи подаване от Сукуна и с удар от въздуха разстреля вратаря на домакините. Преди това отлична възможност за гол за Верея пропусна новото попълнение Осман Балде, който в 14-ата минута не успя да вкара на празна врата.

Иначе домакините стигнаха до точката в 77-ата минута, при която капитанът на тима Александър Башлиев бе изпуснат от защитата на старозагорци и с много премерен изстрел, прокара топката под плонжа на Иван Караджов.

В заключителните минути и двата тима можеха да стигнат до победата, но пропуски направиха Влади Златинов за Пирин и Момчил Цветанов за Верея.

След второто поредно равенство старозагорци събраха актив от 12 точки, заемаки 11-та позиция в класирането, докато Пирин е девети с 14.