Марица се раздаде срещу световните шампионки пред пълни трибуни в Колодрума

Реваншът в истанбулската зала Бурхан Фелек е тази събота, 5 ноември, от 16:00 б.в.

Българският шампион Марица (Пловдив) отстъпи пред световния шампион Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул) с 0:3 (13:25, 13:25, 19:25) след 69 минути игра пред 3000 зрители в първия мач между двата отбора от втория кръг на женската Шампионска лига по волейбол. Трибуните около игрището се напълниха с ентусиазирани любители на волейбола и се наложи организаторите да отворят и сектора извън колоездачната писта в зала Колодрума.
Пловдивската общественост, начело с кмета Иван Тотев, показа истинска подкрепа за своите волейболни дами от Марица, а по трибуните бяха и много представители на останалите спортни клубове от града като волейболния Виктория Волей, баскетболния Академик и футболните Марица, Локомотив и Ботев.
Световните шампионки обаче не се уплашиха от пълните трибуни и спокойно наложиха превес още в първия гейм. Домакините играха с настроение и се раздаваха докрай, но това им стигна само за 13 точки в тази част. Надмощието на турския тим продължи и във втория гейм. Когато преднината му стана доста солидна, и двамата треньори предприеха смени в съставите си, но това не доведе до промяна в статуквото. С технично прехвърлен удар американката Джордан Ларсън затвори и тази част при 25:13. В третата част Марица и Еджзаджъбашъ ВитрА най-после се захапаха в люта битка. Резултатът вървеше равностойно до момента, в който Жълто-сините направиха три поредни точки и поведоха с 16:13. Гостенките обаче отново покзаха своята класа в заключителните моменти и обърнаха за крайното 25:19, оформено с безупречна блокада на младия сръбски диагонал Тияна Бошкович.
Топреализатор на мача стана руската звезда Татяна Кошелева с 13 точки за победителките, следвана от от своята съотборничка Неслиха Демир и диагонала на Марица Габриела Цветанова с по 12.
Реваншът в истанбулската зала Бурхан Фелек е тази събота, 5 ноември, от 16:00 б.в.