Русия потвърди участието си на „Евровизия“ в Украйна

България ще изпрати свой изпълнител през май в Киев

За 11-и път страната ни ще участва в песенния конкурс. Изпълнителят, който ще ни представя на голямата сцена, както и песента, с която ще се яви там, ще бъдат обявени през март 2017 г.

След победата на украинската певица Джамала на тазгодишното издание на конкурса догодина той ще е в Киев. Двата полуфинала ще са на 9 и 11 май, а финалът - на 13 май. Тази година нашата певица Поли Генова се класира на 4-о място.

Догодина в 62-ят по ред в конкурс "Евровизия" ще участват артисти от 43 страни. Бройката ще бъде повторение на рекорда от 2008 г. и 2011 г., отбелязва Eurovision.tv.

Пълен списък на страните, които са подали заявление за участие през 2017 г.:

Албания, Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Беларус, Белгия, България, Хърватска, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Латвия, Литва, Македония, Малта, Молдова, Черна гора, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Сан Марино, Сърбия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Украйна и Великобритания.

В сравнение с "Евровизия-2016", следващата година в списъка на участниците не присъстват Босна и Херцеговина, но се връщат в Португалия и Румъния. Тази година Румъния бе изключена от състезанието по-малко от месец преди началото на събитието, когато стана ясно, че румънското радио и телевизия нямат пари, за да изплатят дълговете си към Европейския съюз за радиоразпръскване.