Футболно - шахматни битки се проведоха в Пловдив

Спорт

02-11-2016, 15:15

Снимка:

Младежки център“-Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Марица се раздаде срещу световните шампионки пред пълни трибуни в Колодрума

Турнирът се проведе в три възрастови групи - до 8 г., до 11 г. и до 14 г.

Международен ДЕТСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР под наслов „СТОП НА АГРЕСИЯТА В СПОРТА“ се проведе в рамките на международният шахматен ФЕСТИВАЛ „КРИЛЕ НА ИНТЕЛЕКТА“ – 29.10 – 01.11.2016г.
Организатори на събитието бяха „Младежки център“-Пловдив, Шахматен клуб Пловдив, със съдействието и подкрепата на ПФК „Ботев“Пловдив и БФС. Гост на турнира беше футболната легенда от „Ботев“ Пловдив – Атанас Пашев. Той се радваше истински на ентусиазма на децата и с удоволствие награди всички участници със специални сувенири осигурени от ПФК „Ботев“Пловдив и БФС. Срещите от детският футболен турнир се ръководеха от професионални футболни съдии осигурени от БФС.
Турнирът се проведе в три възрастови групи -  до 8 г., до 11 г. и до 14 г.
При осем годишните се включиха 4 отбора – Пловдив, ЦСКА-София, Стара Загора и Букурещ „Румъния“. Игра се кръгов турнир в който бързо като лидери се очертаха отборите на Пловдив и ЦСКА. След последен решаващ мач помежду им -  шампионската титла грабна отборът на ЦСКА. Втори е отборът на „Пловдив“, изключително технични и с невероятен хъс за победа състезателите от Пловдив се раздадоха на макс, но липсата на резерви им изигра лоша шега и в последният решаващ мач с ЦСКА не им достигнаха физическите сили.
От пловдивските състезатели при 8г.,със специални награди се окичиха  – Йоан Джелепов  – голмайстор и Николай Петков – най-полезен играч.
При 11г. имаше драма – два отбора завършиха наравно по всички показатели – Пловдив и Бургас. Шампионът се определи след дузпи. Крайно класиране – Бургас, Пловдив,Стара Загора, „Букурещ“ – Румъния, и Варна.
От пловдивските състезатели при 11г.,със специални награди се окичиха  – Койчо Коев – голмайстор,Преслав Минев – вратар, Александър Каров – най-полезен играч.
При 14г. се игра приятелска среща България – Сърбия в която победата завоюваха българските футболисти. Със специални награди тук се окичиха Иван Кочиев – голмайстор и Ивайло Кирилов – най-полезен играч.
Организаторите от „Младежки център“ Пловдив осигуриха прекрасни футболни терени и просторна отоплена зала за награждаване, а купи и медали осигури Шахматен клуб „Пловдив“ – който е основният организатор на Фестивала „Криле на интелекта“ – изцяло насочен към развитие на интелектуалният и физически потенциал на децата.