Осъдиха за шофиране в пияно състояние кмета на Разградско село

По обвинителен акт на Районната прокуратура

По обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за шофиране в пияно състояние днес, 2 ноември 2016 г., състав на Разградския районен съд произнесе осъдителна присъда спрямо кмета на село Гецово 34-годишния Пл. Пантилеев, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Той бе осъден на 1,4 год. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за управление на личния си автомобил с 2,07 промила алкохол в кръвта - престъпление по член 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс. Пантилеев бе лишен и от право да управлява МПС за срок от 1,8 год. и ще плати глоба в размер на 600 лева.

На 24 август 2016 г. около 1 часа след полунощ полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Ситроен Берлинго“, който се движел по бул. „Априлско въстание“ в Разград. Водачът на автомобила бил видимо пиян и полицейските служители го изпробвали за алкохол . Дрегерът отчел концентрация на алкохол 1,57 промила и Пл. Пантилеев бил придружен до МБАЛ „Св. Иван Рилски“ с талон за медицинско изследване за кръвна проба. Кметът на село Гецово дал доброволно кръв, а резултатите от изследването отчели 1,97 промила алкохол в кръвта му.

Назначена била съдебномедицинска експертиза по образуваното бързо производство. Заключенията на експертите сочат, че Пантилеев към момента на управление на личната си кола е бил с концентрация на алкохол в кръвта 2,07 промила, което отговаря на средна степен на алкохолно повлияване.

Разследването по бързото производство Районната прокуратура в Разград приключила само за 6 дни. В хода на разследването кметът на село Гецово не дал обяснения. Смекчаващо вината му обстоятелство е чистото съдебно минало.