На Архангелова задушница почитаме паметта на загиналите воини

Кметът на Добрич ще положи цветя на паметника на ген.-лейтенант Иван Колев

В първата събота на ноември Православната църква почита Св. Архангел Михаил - Архангелова Задушница. На Архангелова (мъжка) Задушница се отдава почит към паметта на мъртвите, вечна благодарност на офицерите и войниците, загинали за България.

По този повод Военно гробище музей организира Ден на отворените врати, за да могат добричлии да посетят музея и да се поклонят пред подвига на воините, погребани  в мемориалния комплекс. Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще положи цветя на паметника на ген.-лейтенант Иван Колев от 10.30 часа.

Община Добрич призовава гражданите да поднесат цветя на войнишките паметници   - Паметник на ген.-лейтенант Иван Колев, Кръст-паметник на падналите за свободата на Добруджа – 5-7 септември 1916 г., Паметник на загиналите добруджанци в заключителния етап на Втората световна война, Паметна плоча с барелеф на Борис III, Паметна плоча с барелеф на кап. Димитър Списаревски, Паметна плоча с барелеф ген.-лейтенант Тодор Кантарджиев, Паметна плоча с барелеф на полковник Борис Дрангов, паметната плоча на ген.-лейтенант Иван Колев, Паметник  на загиналите военнослужещи  при изпълнение на служебния си дълг.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен