Арести в Китай за незаконна търговия с ваксини

От януари 2013 до септември 2016 г. в Китай са задържани близо 53 700 заподозрени в търговия с отровни и вредни хранителни продукти

Върховната народна прокуратура на Китай разпореди да бъдат арестувани общо 324 заподозрени в незаконна търговия с ваксини. Това съобщи днес в доклада си пред Постоянния комитет на парламента в Пекин генералният прокурор на страната Цао Цзянмин, предаде ТАСС.

Арести ще бъдат извършени в провинциите Шандун, Фуцзян и други региони. Срещу 100 души са образувани наказателни дела за престъпления по служба, посочи генералният прокурор, цитиран на сайта Сина.

През февруари т. г. в Китай бе разбита мащабна мрежа за нелегална търговия с ваксини - често с изтекъл срок или неправилно съхранявани. Според министерството на обществената сигурност продадени са препарати общо за 310 милиона юана (47,6 милиона долара). Търговията, започнала през 2011 г., е обхванала над 20 региона в Китай. Следствието подозира, че в нея са били замесени 29 фармацевтични компании и 16 медицински учреждения.

От януари 2013 до септември 2016 г. в Китай са задържани близо 53 700 заподозрени в търговия с отровни и вредни хранителни продукти и медицински препарати, информира още Цао.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"