Борисов: Важно е да чуем гласа на хората

Вотът за управляващото мнозинство и подкрепящите ни партии е важен

Премиерът Бойко Борисов гласува  в 10.00 часа днес в училището в столичния квартал Банкя. След като упражни правото си на глас в изборите за президент и референдума, Борисов даде кратко изявление пред журналисти.

На въпрос какво е мнението му за организацията на изборите, Борисов отговори: “Много се стараят, доколкото имам информация. Навсякъде секциите отвориха, работят. Виждате хората си чакат на опашки, минават си. Така че, дай Боже, като всички останали избори да минат спокойно и най-добрите да победят.”
На въпрос има ли някакви сигнали за купаване и продаване на гласове, премиерът отговори: “Не се меся в тези работи.”
“Днешният ден за мен е като за всички останали. Има Централна избирателна комисия, има човек от правителството в лицето Томислав Дончев, който отговаря за това, има МВР, дежурни прокурори. Аз нямам роля в днешния ден”, допълни Борисов.
На въпрос гласувал ли е на референдума, министър-председателят отговори: “Винаги съм считал, че по важни теми е хубаво да се пита народа. Да се избягва популизма, разбира се. Да се мисли предварително. Нама как да не гласувам за нещо, което дава пряка демокрация. Или да го отричам.
Затова съм гласувал по начина, по който смятам, че трябва да отговоря на въпросите.”
На въпрос каква избирателна активност очаква, премиерът отговори: “Други да отговарят на този въпрос. След няколко часа ще знаем каква е избирателната активност. Важното е да чуем гласа на хората, да си преброим и ние като управляващо мнозинство вота на доверие. Така че в тази посока са малко по-различни изборите, в морална посока. Вотът за управляващото мнозинство и подкрепящите ни партии е важен.”