Борисов: ГЕРБ е първа политическа сила на тези избори

Политика

07-11-2016, 00:27

Снимка:

nova.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов: Важно е да чуем гласа на хората (видео)

Борисов: Важно е да чуем гласа на хората

Никога не се отмятам от думата си. Оттук нататък се мобилизираме за втори тур

От политическите партии ГЕРБ се представи най-добре. Това заяви лидерът на партията и министър-председател Бойко Борисов на пресконференция в централата тази вечер.

"Всички останали са в коалиция, в инициативни комитети, скрити зад какво ли не. Ние играхме честно с наш кандидат. Нека да видим и крайните резултати какви са. От това, което поне досега дават, разликата е около процент. Ще изчакаме да видим крайния резултат", каза Борисов по повод дистанцията между Радев и Цачева на първия тур според прогнозни резултати.

Цецка Цачева и Пламен Манушев направиха добра кампания, оцени Борисов.

Той заяви, че ГЕРБ се мобилизира на максимум и по думите му при малката разлика на първия тур, кандидатът на ГЕРБ има реален шанс за победа на втори тур, още повече че от партията си извадили поуки от някои места, където имали по-слаби участия.

"Така че до следващия понеделник това, което съм казал, ако загубим балотажа - надявам се, че няма - отиваме на предсрочни избори, или по-точно ние излизаме от управлението", заяви Борисов.

Ще търсим подкрепа от всички граждани и най-вече от тези, които нямат сега представители на втори тур, каза лидерът на ГЕРБ. ДПС и БСП вече играят заедно, смята Борисов. Ако бием на следващия тур, разбира се, че правителството е стабилно, коментира Борисов.

"Не се измятам, заяви той, след като на няколко пъти репортерите му припомниха за заявката, която даде, че ако ГЕРБ не бие на първи тур на изборите, ще подаде оставка.

Не искам да създам какафония за една седмица в държавата, каза Борисов. Нека да видим резултата, ние още не сме загубили. Хората много добре трябва да си дадат сметка, че следващото управление ще е БСП и ДПС, коментира още лидерът на ГЕРБ.