Община Пловдив: Засега няма да сменяме директора на КОЦ-Пловдив

Мисия Пловдив

07-11-2016, 15:28

Снимка:

Plovdiv.utre, архив

Автор:

Роси Добринова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сълзи в КОЦ-Пловдив, лекари и пациенти са възмутени от атаката срещу тях

Директорът на Комплексния онкологичен център д-р Красимир Вальов засега остава на поста си въпреки разкритията на едно от националните телевизии за злоупотреби в болничното заведение. "Имаше предложение за разглеждане на смяната на предстоящата сесия на ОбС-Пловдив, но то ще бъде оттеглено, защото емоционалния подход не е правилен", съобщи днес кметът Тотев.
"Община Пловдив твърди стои зад това лечебно заведение, смятам, че то е едно от флагманите  пловдивското здравеопазване. Ако има конкретни грешки-това ще стане след официалното становище на контролните органи. Но човешките грешки не трябва да бъдат свързвани с бъдещето на тази институция", допълни гладоначалникът.
Оттеглянето на точката е коментирана и председателят на ОбС-Пловдив Савина Петкова, която също е изразила сходна позиция. Припомняме, че КОЦ-Пловдив е общинско здравно заведение и принципалът, който взима решенията за болницата е пловдивския общински съвет. "Казусът ще бъде разгледан след приключване на всички проверки", категоричен е Иван Тотев.