Чувал с избирателни списъци е бил забравен в избирателна секция, но изборът е валиден

Новините

07-11-2016, 16:28

Снимка:

БНР

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Появи се забравен чувал с бюлетини (+)

Чувал с избирателни списъци е бил забравен в избирателна секция, но изборът се зачита за валиден. Това съобщи председателят на 16 РИК Тодор Тодоров, цитиран от Радио Фокус-Пловдив. По думите му протоколите са тези, които отразяват избора и ако те са подписани коректно от всички членове на СИК, няма пречка резултатите да бъдат отчетени. Именно такъв е бил и случаят от тази сутрин.
Тодор Тодоров каза, че тази сутрин от една от секциите в район "Западен" в Пловдив заявили, че са си загубили списъците. Всички мислели, че те са някъде в панаирната палата, където изчакват приемането на изборните книжа от РИК и доста дълго ги търсили. След това председателят на РИК се обадил в ЦИК, откъдето му обяснили, че няма пречка да бъде приет този избор, след като протоколите са налични и коректни.
Тодоров отбеляза дебело, че няма загубени бюлетини, а само списъци на избиратели. Предупредена е била и Общината. След близо час полицаи от Охранителна полиция донесли чувалчето и найлоновата торбичка, в които били списъците и канцеларски материали на СИК, без нито една бюлетина в тях. В този случай не е имало пречка да бъде приет протокола, каза още Тодоров.
Според него СИК-овете в Пловдив са си свършили добре работата на тези избори, с малки незначителни грешки, които не са оказали влияние на избора.