Ден на отворените врати на Асоциацията на Кеймбридж училищата

На 10.11.2016 година в СУ „Димитър Талев“

Ръководството на Средно училище „Димитър Талев“ кани гражданите на Добрич на 10 ноември да присъстват и участват в събитията, които ще се осъществят в рамките на Ден на отворените врати на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е най-голямото обединение на училища у нас, в което членуват 105 гимназии, средни и основни училища и езикови центрове. Асоциацията е създадена през 2005 г. от издателство КЛЕТ България ЕООД, изключителен представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България се утвърди като прекрасен модел за това как едно университетско издателство може да си партнира с училищната система, осигурявайки взаимни ползи за двете страни. 
Основната цел на Асоциацията е повишаване нивото на обучение по чужд език. СУ „Димитър Талев“ е член на Сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България" от 2014 година

На 10.11.2016 година СУ „Димитър Талев“ ще бъде домакин на Отворените врати. Ще бъдат представени добри практики от работата на Кеймбридж клубовете, ще има възможност  да бъдат  обменени идеи с преподаватели по английски език от училищата в нашия град и област. Събитието ще бъде открито с концерт на Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов. Програмата на концерта е разнообразна. Ще бъдат представени български и европейски композитори с цел популяризиране на музикалната култура сред младите хора на Добрич. Освен преподаватели по английски език и директори на училища, ръководството на училището кани родители и граждани, които искат да си закупят от луксозните издания на издателство Клет. В училището ще бъде открит щанд на Асоциацията, на който ще бъдат изложени на преференциални цени учебници, речници, помагала и др.