Министър Зорница Русинова посети Дневният център в Стара Загора

Той е база за обучение на студенти от Тракийски университет и Медицинския колеж

Министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова днес посети Дневния център за деца и възрастни с увреждания в старозагорския квартал "Три чучура юг", в който се извършва ремонт по програма "Красива България". Обновяването е на стойност 84 000 лв. Дневният център предоставя услуги на деца и младежи с физически и ментални увреждания на възраст от 3 до 29 години и техните семейства. Капацитетът на услугата е 72 места, а финансирането е държавно делегирана дейност, съобщи д-р Антония Тодорова от общинския отдел "Здравеопазване и социални дейности".
Министърът посети и модерно оборудваната сензорна зала за деца и младежи с дисфункции, където с помощта на различни уреди се въздейства върху сетивата с цел стимулиране на различните възприятия. Зорница Русинова обеща през следващата година да се търси начин за финансиране на ремонта на плувния басейн, който успешно се използва за рехабилитация на ползващите услугите на центъра. Центърът разполага с 8 местен микробус и предлага ежедневен, безплатен превоз за децата и младежите, ползващи целодневни грижи.
Дневният център е и база за обучение на студенти от Тракийски университет и Медицинския колеж.
Социалният министър посети и най-старата детска ясла в града "Кокиче", след извършения цялостен ремонт по програмата на "Красива България". Тя е разкрита през 1963 г. и е първата открита в града, специално строена за целта сграда. Издръжката на заведението се осигурява на 100 на сто от общинския бюджет. В яслата се отглеждат 100 деца.