Концерт на Софийския духов оркестър днес

Концертът е посветен на 90-годишнината от рождението на неговия създател и дългогодишен диригент Сашо Михайлов

Днес от 18.30 ч. в концертната зала на Дома на културата "Искър" ще се проведе концерт на Софийския духов оркестър, посветен на 90-годишнината от рождението на неговия създател и дългогодишен диригент Сашо Михайлов.
   
Сашо Михайлов е легендарно име в музикалния живот на България. Започнал като любител, завършил Националната музикална академия и специализирал дирижиране в консерваторията "Ференц Лист" в Будапеща, той създава Софийския младежки духов оркестър, който прераства в професионалната формация Софийски духов оркестър. Негова е заслугата и за изграждането на откритата концертна сцена в Борисовата градина, на която и днес Софийският духов оркестър поддържа жива традицията на летните празнични концерти в парка.
   
Програмата на концерта включва произведения от българската и световна музикална класика от Петко Стайнов, Дико Илиев, Жул Леви, Йохан Щраус, Франц фон Супе и др.
   
Диригенти ще бъдат сегашния художествен ръководител на състава Юли Дамянов и племенника на Сашо Михайлов – полк. Александър Иванов, диригент на оркестъра на Академията на МВР.
   
Събитието се организира от Дом на културата "Искър" и сдружение "Вива ла музика" и е под патронажа на кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова.