Училище "Йордан Йовков" на протест заради Английската гимназия

Животът

09-11-2016, 11:13

Снимка:

burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деница Николова в Бургас за среща по програма "Черноморски басейн"

Протестът ще се проведе днес от 17:30 часа в двора на школото

Родители и учители на СУ "Йордан Йовков" излизат протест днес, на празника на училището срещу неизвестността за съдбата му, съобщават самите те в писмо до медиите. Те настояват за отговори на свое запитване до общинската администрация и искат среща с кмета и зам. кмета, които да им обяснят каква ще бъде процедурата по сливането на средното училище и Английската гимназия или преместването на СУ "Йордан Йовков" в друга сграда.   
"Ние сме срещу противопоставянето на СУ“ Йордан Йовков“ и Английска гимназия. Готови сме да приемем Английска гимназия в нашата сграда. Призоваваме Община Бургас да решава, а не да прехвърля проблема от едно училище на друго. Наближава нашият патронен празник, на който за първи път от 38 години няма да празнуваме, а ще протестираме", казват родители и учители в писмото си. Те искат да има яснота как ще се реши казуса преди заседанието на общинския съвет, на което ще се решава съдбата на двете учебни заведения. 
Протестът ще се проведе на 09.11.2016 г. от 17:30 часа в двора на  СУ “Йордан Йовков“ гр. Бургас, комплекс „Изгрев“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен