Заловиха мъж да извършва нерегламентиран превоз на пътници в Стара Загора

По време на операцията са проверени 9 МПС и техните водачи, както и пътуващите в МПС лица

Вчера за времето от 10,00 ч. до 16,00 ч., от служители на сектори „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора, съвместно със служители на областен отдел "Автомобилна администрация" на територията на общ. Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за установяване и проверка на водачи на превозни средства, извършващи нерегламентиран превоз на пътници.

По време на операцията са проверени 9 МПС и техните водачи, както и пътуващите в МПС лица. При проверка, извършена на бул. Никола Петков  е установено, че водач на лек автомобил Сеат Алхамбра – 36 годишен мъж от село Плоска могила, осъществява нерегламентиран превоз на 8 пътници по направление  Стара Загора - село Хан Аспарухово, които предварително е събрал от района на Автогара – Стара Загора. За допуснатото нарушение на чл. 6, ал. 1 от Закона за автомобилните превози на водача е съставен АУАН от представителите на областен отдел Автомобилна администрация, а от служители на сектор Пътна полиция му е съставен АУАН за извършено нарушение на разпоредбите начл. 133, ал. 1 от ЗДвП. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани на РП – Стара Загора.

При извършените проверки на други 8 МПС не са установени случаи на извършван нерегламентиран превоз на пътници. Установено е едно нарушение на чл. 100, ал. 1, т. 1 от ЗДвП от водач на таксиметров автомобил, който е санкциониран с глоба по фиш.