Лекари от болница "Св.Мина" протестираха в общинския съвет срещу смяната на директора си

Отложиха смяната за следваща сесия

Близо 30 души от общинската болница "Св.Мина" присъстваха на днешната сесия на пловдивския общински съвет. Персоналът е недоволен от решението на кмета Иван Тотев да бъде сменен директора на здравното заведение д-р Галина Карауланова. Те са и против идеята на администрацията да бъде слята с МБАЛ "Св.Пантелеймон".
"Притеснението от сливането ни е свързано с това, че има дублиращи дейности, което може да остави много хора на улицата. Единственото, което ни вълнува е запазване на целостта и дейността на болницата, защото имаме голям пациентопоток", заяви синдикалният лидер на КТ "Подкрепа" в болницата д-р Дора Димитрова.
Медиците останаха разочаровани от решението за отлагане на точката. По предложение на общинския съветник от РБ Пепа Деведжиева беше дадена възможност за 3-минутно изказване от трибуната на директора на болницата. " Тази болница има място , тя може да генерира приходи, но старите задължения трябва да се покрият. По търговския закон при сливането едното дружеството ще трябва да поеме пасивите и активите на другото. По моя информация МБАЛ "Св.Пантелейном" генерира около  500 хиляди приходи, които само за 2 месеца ще бъдат дръпнати от частните съдебни изпълнители, защото имаме 44 дела", каза д-р Карауланова пред съветниците.
Припомняме, че МБАЛ "Свети Мина" е в тежко финансово положение. Дълговете са близо 2 милиона и 600 хиляди лева.  Д-р Карауланова заяви, че са необходими близо 300 хиляди лева за изплащане на неизплатени заплати.