Адел измести One Direction по богатство

Певицата стана най-богата знаменитост под 30 във Великобритания, измествайки тригодишните титуляри от момчешката банда "Уан дайрекшън"

Британската звезда Адел има 97 милиона лири или над 120 милиона долара в банката, според изчисленията на списание "Хийт", чиито експерти редовно класират най-заможните млади на Острова.

Миналата година Адел беше на четвърто място в списъка с 47 милиона долара, което означава, че тя е удвоила богатството си, че и малко повече. Печалбите идват от новия й албум и турнето, което тя предприе през 2016-а. Въпреки супер успешните месеци за Адел, в световен план Тейлър Суифт остава ненадмината. 26-годишната поп-кънтри идолка на Америка е в първото място в света с богатство от 192 милиона лири или 238 милиона долара.

Наскоро 28-годишната Адел разкри, че след раждането на сина си Анджело е страдала от депресия и дори е вярвала, че е взела най-лошото решение в живота си. "В този момент бях убедена, че никога няма да мога да родя още едно дете", признава звездата. Тя се сгоди и за дългогодишната си половинка Саймън Конеки и скоро ще мине под венчило.

Втори в списъка е бившият Хари Потър - Даниъл Радклиф със състояние от 74 милиона лири или 92 милиона долара. 27-годишният актьор упорито се опитва да скъса с имиджа си на детето магьосник и участва във все по-независими и нетрадиционни роли. Българската публика за последно видя забележителното му изпълнение в "Швейцарско войниче" на фестивала "So Independent".

Певецът композитор Ед Шийрън, голям приятел на Адел, влиза за първи път в класацията. 25-годишният музикант е на трето място с 45 милиона лири или 55 милиона долара.

Въпреки че групата се разпадна, момчетата от "Уан дайрекшън" отново попадат в Топ 10, но този път поотделно. Преди те бяха разглеждани заедно и заради това винаги бяха на първо място. Най-високо класиран е напусналият бандата Зейн Малик. Гаджето на Джиджи Хадид е само на 23 и заема четвъртото място с 47 милиона долара. Хари Стайлс е след него с 46 милиона долара. С по 42 милиона седмата позиция си поделят Лиъм Пейн и Найл Хоран. Луис Томлинсън е на девето място с 41 милиона долара. Интересно ще бъде да се види къде ще са тийн идолите догодина и дали ще продължат да управляват кариерите си толкова добре, както досега.

Бившите звезди от "Хари Потър" Ема Уотсън и Рупърт Гринт също са в Топ 10. 26-годишната госпожица е седма с 44 милиона долара. Гринт затваря десетката с 36 милиона долара.

Състоянието на знаменитостите се изчислява на базата на приходите, които получават от музика, филми, рекламни договори.

В актуалния списък са и бебетата, родени със златна лъжица в уста. Според изчисленията едногодишната принцеса Шарлот носи 3,2 милиарда лири за икономиката на Обединеното кралство и повишава продажбите на бебешките марки повече от всяко друго известено пеленаче.

Американската певица Селена Гомез пък е номер едно в социалната мрежа Инстаграм. Тя печели най-много чрез рекламни постове на различни брандове.