Какво си казаха Обама и Тръмп

В Овалния кабинет на Белия дом настоящият и следващият президент обсъждаха предаването на властта почти час половина

Барак Обама заяви, че на срещата си в Белия дом той и новоизбраният американски президент Доналд Тръмп са имали "чудесен разговор" по широк кръг вътрешно- и външнополитически въпроси", предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

В Овалния кабинет на Белия дом настоящият и следващият президент обсъждаха предаването на властта почти час половина, посочва Ройтерс.

Обама обеща да направи всичко по силите си за успеха на милиардера на поста, а Тръмп на свой ред каза, че няма търпение да работи с досегашния президент.

Републиканецът съобщи, че двамата са обсъдили множество теми, че с нетърпение очаква да се среща с Обама "още много, много пъти" и ще разчита на съветите му в бъдеще.

"Основният ми приоритет в следващите два месеца е да се опитам да улесня един преход, който да гарантира успеха на нашия новоизбран президент", каза Обама.

Той отбеляза, че е обнадежден от желанието на Тръмп да работи с неговия екип по проблемите, пред които е изправена страната, и подчерта колко важно за всички сега е единството.

По-късно Тръмп ще бъде в Конгреса, за да разговаря с лидерите му за законодателния дневен на републиканците за следващата година.