„Семейство Симпсън“ предупредиха за Тръмп преди 16 години

В сериала след управлението на милиардера страната тъне в разруха и тотален колапс

Американският анимационен сериал "Семейство Симпсън" прогнозира пoбедата на републиканеца милиардер Доналд Тръмп в надпреварата за Белия дом още през 2000 г., съобщава Dedline .

Зловещото предсказание е излъчено в епизода "Барт в бъдещето" от 11-ти сезон на популярното предаване. В тази серия, Барт Симпсън вижда какво ще се случи през предстоящите 30 години. По-специално, сестра му Лиза става първата жена президент в историята на САЩ.

В историята новият държавен глава трябва да се справи с катастрофалните последици от работата на своя предшественик, който, всъщност се оказва Тръмп. Този фрагмент може да се види в YouTube.

Сценаристът на епизода „Барт в бъдещето” Дан Грейни разкри, че е написал сценария преди 16 години като „предупреждение за Америка”.

Пред The Hollywood Reporter Грейни обясни, че епизодът с избирането на милиардера за президент е имал за цел да покаже лудостта на американците.

„Барт в бъдещето” беше предупреждение към Америка. Това е последната спирка, преди да ударим дъното”, заяви сценаристът.

10 плашещи съвпадения между "Семейство Симпсън" и действителността

Както съобщихме по-рано, през октомври тази година в 600-ти епизод на анимационния сериал "Семейство Симпсън" се появи  руският президент Владимир Путин. Според сюжета на епизода "Хоумър гласува 2016" главният герой Хоумър Симпсън пристига в избирателната секция за президентските избори в САЩ, където се среща с непознат, който се оказва, че Путин. Той гласува за кандидата на републиканците Доналд Тръмп и декларира, че милиардерът ще спечели с резултат от 102%.

Създателите на поредицата представят Путин за първи път с червена фланелка, бейзболна шапка и маска с фалшива брада, а по-късно гол на кон. Показана е и политическата карта на Русия, в която не влиза Кримския полуостров.

"Семейство Симпсън" е най-дългият анимационен сериал в историята на човечеството. Той разказва историята на всекидневния живот на средно американско семейство жълти хора, които редовно попадат в абсурдни, комични и завладяващи ситуации.