Принц Хари на война с медиите заради новата си изгора

Дворецът за първи път потвърди официално за връзката му

Британският принц Хари се безпокои за безопасността на своята нова приятелка, американската актриса Меган Маркъл, която бе залята с вълна от оскърбления и непрекъснато е преследвана от папараците, съобщава Кенсингътнският дворец, цитиран от световните агенции.

Това е първото официално потвърждение на връзката на кралската особа с 35-годишната актриса от САЩ.

Според прессъобщението принц Хари рядко реагира на "измислените истории от пресата" за неговия живот, като се старае да развива "професионални отношения с медиите, фокусирайки се върху своята работа и проблемите, които го вълнуват".

"Но миналата седмица границата беше премината. Неговата приятелка Меган Маркъл бе подложена на вълна от обиди и издевателства. Някои от тях бяха доста публични - клевети на първите страници на национални издания, откровено сексистки и расистки нападки в социалните мрежи и коментари по форумите.", се казва в съобщението.

От Кенсингтънския дворец също съобщиха, че "принц Хари се безпокои за безопасността на Меган Маркъл и е дълбоко разочарован от това, че не е в състояние да я защити".

Изтъква се, че майката на американската актриса се е сблъскала с "опити от страна на репортерите и фотографите нелегално да проникнат в дома й"