ОД на МВР - Русе е готова да издава удостоверения за гласуване и лични карти

Новините

12-11-2016, 08:00

Снимка:

ОД МВР Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов: ГЕРБ е първа политическа сила на тези избори

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват

 

ОД МВР – Русе уведомява, че във връзка с втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България служителите от сектор “Български документи за самоличност” ще съдействат на българските граждани, които желаят да упражнят правото си на глас.

 

В седмицата преди 13 ноември 2016 г. е създадена организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност, да имат възможност да упражнят правото си на глас, като:

 

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност.

 

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

 

ЗА ДА БЪДЕ ИЗДАДЕНО УДОСТОВЕРЕНИЕ Е НЕОБХОДИМО:

 

1. Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР - Русе или съответното РУ при ОДМВР за дните до 12 ноември 2016 г. от 08:30 до 17:00 часа,а на 13 ноември 2016 г. от 08:30 до 19:00 часа.

 

2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на Р България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

 

3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОД МВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

 

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден на 13 ноември 2016 г.

 

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация