Илиана Раева: Треньорката от Бургас е допуснала грешка

Родителите на малката "грация" от скандалното видео защитиха Симеонова: "Дъщеря ни много я обича"

"Треньорите са подложени на всекидневен тежък труд, както и техните състезателки, но това не е причина да бъдат загърбени педагогическите умения и да се даде воля на емоциите и страстите.  Елена Симеонова е треньор отдаден изключително на любимия си спорт, но е допуснала сериозна грешка в работата си". Това сподели от своята страница във Фейсбук председателят на БФХГ, Илиана Раева. Позицията й и по повод скандалното видео, в което се вижда как треньорка по художествена гимнастика от Бургас крещи и издърпва ушите на една от малките състезателки. Видеото вчера обиколи социалната мрежа и предизвика двуполюсни реакции. Кадрите са заснети със скрита камера по време на тренировката на момичетата. Зам.-кметът на Бургас Лорис Мануелян сезира за случая Българската федерация по художествена гимнастика и отдел "Закрила на детето".

Илиана Раева, която е в Бургас за Държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли, вече е разговаряла с треньорът Елена Симеонова, както и с майката и състезателката. "Майката, с която успях да разговарям спокойно ми обясни, че дъщеря и обича безкрайно треньорката си и не може да живее без тренировките. Състезателката ми каза усмихната, че е журналистите са я разпитвали, и че много обича треньорката си. Надявам се медиите, които са направили интервютата със семейството, както и медията направила въпросния клип предизвикал основателно възмущение да ги направят достояние до широката общественост, за да могат хората да се запознаят с гледната точка и на семейството", изрази наджда Раева.

Пред Burgasutre.bg бащата на малката "грация" от бургаския клуб Олимпия защити треньорката. "Дъщеря ми много я обича. Не може дете да се използва в подобен сценарий. Той цели да дискредитира треньор с 20-годишен опит", коментираха още родителите.