Пламен Константинов: Отиде си треньор, изградил много национални състезатели

Спорт

12-11-2016, 10:43

Снимка:

volleyball.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трънчовица плаче за големия Брунко Илиев

Напусна ни Брунко Илиев

Легендарният треньор Брунко Илиев загуби битката с рака малко преди да навърши 71 години

Пламен Константинов поднесе съболезнования към близките на Брунко Илиев. Легендарният треньор загуби битката с рака малко преди да навърши 71 години.

"Стана ми много тъжно за него, беше наистина добър човек. Отиде си треньор, който е изградил най-много състезатели, достигнали до националния отбор. Това е рядко срещано постижение. Брунко се измъчи много покрай тази болест, но изобщо не се оплакваше. В същото време е помогнал на страшно много хора и няма да е пресилено ако се каже, че цялата школа на "Славия" се крепеше на него и на Кирил Методиев. Съжалявам, че нямаше как да се прибера до България и да присъствам на погребението", заяви треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол. През този сезон Константинов е наставник и на руския гранд "Локомотив" (Новосибирск), който заема второ място в Суперлигата.

Припомняме, че легендарният волейболен специалист, треньор и бивш национален селекционер на България Брунко Илиев ни напусна на 9 ноември т.г., на 70-годишна възраст.
Роден на 22 ноември 1945 година в с. Трънчовица. Бивш състезател по волейбол на Славия, носител на шампионска титла със славистите през 1974 и 1975 година. В последствие постига големи успехи в треньорската кариера.

Три пъти треньор на мъжкия национален отбор на България. През 1994 година, като дебютанти в Световната лига, под негово ръководство волейболистите ни се класират на престижното 4-то място, след това отново е начело на националите през 1999-та и 2004-та година. Извежда младежкия национален отбор по волейбол на България до шампионска титла в Европа през 1986 г.

В последните години треньор на подрастващи във ВК "Славия", включително треньор на мъжкия отбор на "белите" през 2012 година.