Възобновяват делото срещу скандалния бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла

Скандалният бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла се изправя отново пред съда. Освен него подсъдими по делото са Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов, Васил Василев и Стефан Георгиев. Първите 5-тима са обвинени за извършване на опит за предумишлено убийство с користна цел, за умишлени палежи с последвали значителни вреди и за умишлено унищожаване на чужди движими вещи.
Припомняме, че на 12 февруари 2014 година направиха и опит да убият собственика на медицински център Аргир Гяуров. Той беше многократно намушкан с нож във входа на блока, където е живеел. Петимата са обвинени и за извършване на множество умишлени палежи на автомобили през периода  от 9 януари 2014 година до 22 януари 2015 година в Пловдив.
По делото са призовани 39 свидетели и 11 вещи лица.
Окръжния съд в Пловдив един път вече отложи делото заради дългата предварителна процедура. Изискваше се много време и установяването на свидетелите, приемането на  молбите за граждански искове и конституиране на частни обвинители сред засегнатите от престъпленията на подсъдимите.
В началото на февруари беше отложено и делото срещу Червенков, Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев заради липса на един от адвокатите. Припомняме, че срещу тях са повдигнати обвинения за извършване на опит за  убийство и за умишлени палежи.