Тотев: Приемаме избора на Радев и продължаваме напред

„Избори като избори“. Така коментира кметът на Пловдив и лидер на ГЕРБ в града Иван Тотев резултата от проведените избори за държавен глава в страната, спечелени от подкрепения от БСП генерал Румен Радев. "Броят на гласоподавателите, които са дали вота си за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева показват, че потенциалът на партията с лидер Бойко Борисов е голям", допълни още кметът, цитиран от Дарик радио-Пловдив.
По думите му, едва ли има друга партия, която в момента може да събере 1 200 000 гласа подкрепа. „Това затвърждава и позициите на ГЕРБ на местно ниво, където за Цачева гласуваха близо 65 000 човека. Смятам, че на едни местни избори това ще е добър резултат за града“, коментира кметът на Пловдив.
„За мен Цецка Цачева е един прекрасен и подготвен човек, който щеше със сигурност да е един добър президент. Но хората предпочетоха Румен Радев и това е държавният глава, с който ние ще работим, така че страната да е спокойна и стабилна. Приемаме този избор, признаваме го и продължаваме напред“, каза още той.
Според него, протестният вот се е акумулирал най-вероятно от много неща, които в ГЕРБ тепърва ще коментират и анализират. „Щом резултатът е такъв в цялата страна, означава, че причината за него е на национално ниво“, подчерта той.
Тотев изказа задоволството си, че изборният ден в града е протекъл спокойно и с добра организация.