Българската песен за Детска Евровизия 2016 ще звучи в училищата (видео)

Миналата година, когато България бе домакин на събитието, песента „Цветът на надеждата” също огласи училищата в цялата страна

Българската песен за Детска Евровизия 2016 ще звучи в повечето училища в страната през ноември. „Вълшебен ден“ е специалният поздрав на нашия представител в престижния конкурс - Лидия Ганева, към всички ученици в България, съобщават от Министерство на образованието и науката.

 „Радвам се, че моята песен ще стигне до толкова много деца. В нея пея за силата на детските мечти и им пожелавам всеки ден за тях да е вълшебен. Надявам се моите връстници да ми стискат палци, защото много се вълнувам за предстоящото събитие“, каза 10-годишната Лидия.

БНТ ще изпрати за първокласниците и ученически програми, посветени на Детската Евровизия. Инициативата на Обществената медия се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката за втора поредна година. Миналата година, когато България бе домакин на събитието, песента „Цветът на надеждата”, в изпълнение на Габриела Йорданова и Иван Стоянов, също огласи училищата в цялата страна.

Тазгодишното издание на Детската Евровизия ще се състои на 20-ти ноември (неделя) в малтийската столица Ла Валета. Тогава Лидия Ганева ще влезе в оспорвана музикална надпревара с представителите на още 16 страни (Австралия, Албания, Армения, Беларус, Грузия, Израел, Ирландия, Италия, Кипър, Македония, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Украйна и Холандия). Телевизионното шоу ще бъде предавано пряко по БНТ1 и БНТ HD от 17:00 часа българско време.