Община Велинград търси 30 хил.лв. от бизнеса за коледно-новогодишната украса

Тази година Община Велинград залага на професионално изготвен проект за коледно-новогодишна украса, а фирмата която ще го реализира се ангажира с монтаж , демонтаж и правилно съхранение на елементите , така че да могат да се използват дълго време.  Първоначалната визия за този декември обхваща по-малко обекти, но с всяка следваща година броят им ще се увеличава и ще се надгражда.
Общината поема разходите по украсата на административната сграда, коледния кът пред нея, пешеходната зона по булевард „Хан Аспарух” и централния площад „Николай Гяуров”.
В заседателна зала беше проведена среща, инициирана от кмета на община Велинград, за представяне на проекта. По предложение на бизнеса, беше решено в срок до 22 ноември фирмите, които желаят, да направят дарение за коледната украса. Допълнителната сума, която е нужна за реализирането на проекта е 30 000 лв.
В интерес на бизнеса е да има украса на повече места. Другите обекти, за които има проекти, са центровете на Чепино и Каменица, кръговите кръстовища  на входа на града и пред ж.п. гарата, Търговската улица и изхода към Юндола.