Започва делото срещу шофьора на Преслава, прегазил пешодец в Пловдив

Шофьорът на фолкпевицата Преслава Иван Саравски ще бъде съден за нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство, при което е настъпила смърт и деецът е избягал от местопроизшествието.  Тихомир Монев от Варна и Борислав Ташев- за спомагане на лице да избегне наказателно преследване. 39-годишният пловдивчанин Сергей Джамбазов е обвинен, че като полицай е използвал служебното си положение да набави за себе си облага. 
Костадин Илиев е предаден на съд и за това, че на три пъти, в качеството си на длъжностно лице – полицай в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Пловдив е използвал своето служебно положение да набави за себе си и за другиго противозаконна облага в размер на 220 лева. Той
Всички са замесени в катастрофата,  при която шофьорът на известната изпълнителка Иван Саравски при управление на лек  автомобил „Ауди А3“ в Пловдив, е нарушил правилата за движение и причинил смъртта на 84-годишния Петко Петков. Катастрофата е станала на пешеходна пътека, но Саравски не е оказал помощ на пострадалия, и е избягал от местопроизшествието.
Илиев е дал съвета на Тихомир Монев да бъде намерено друго лице, което да заяви пред органите на МВР, че е управлявал автомобил, причинил катастрофата, вместо Саравски. 
Тихомир Монев е предаден на съд за това, че на 6 декември 2014 г. поискал от Костадин Илиев да даде съвет как Саравски да избегне наказателно преследване след катастрофата, след което предал този съвет на Саравски.
Борислав Ташев е предаден на съд за това, че се е представил пред полицейски орган за водач на лекия автомобил, прегазил възрастния мъж.