Глоби до 30 хиляди лева за партиите заради непочистени предизборни плакати

От понеделник общинският инспекторат в Пловдив ще налага глоби за непочистени предизборни плакати. Според наредбата, санкцията за нарушителите е от 300 до 3 хил.лв за физическите и до 30 хиляди лева за юридическите лица, съобщи за ПловдивУтре директорът на инспектората Ангел Славов. По закон политическите партии и коалиции, които са участвали в кампанията и са лепили агитационни материали, трябва сами да ги отстранят. 
Директорът на общинския инспекторат Ангел Славов съобщи, че всички политически сили в Пловдив са предупредени и ако не предприемат действия по премахване, ще бъдат санкционирани. Пловдивският общински инспекторат контролира както поставянето, така и премахването на предизборните плакати. 
„Започват масирани проверки на всички служители на инспектората. Ще се сформират и допълнителни екипи, за да може града да се обхди по-бързо“, каза Славов.
Според пловдивчани обаче партиите разчитат на фирмите, които лепят новите плакати, да скрият старите.  Хората са категорични, че „хартиената“ агитация повече дразни, отколкото да печели симпатизанти. Има хора, които дори късат плакатите, като по този начин протестират срещу огромните средства, които партиите пилеят.