СУ „Петко Рачов Славейков” се гордее с талантливите си възпитаници

Добруджанци

17-11-2016, 17:18

Снимка:

СУ „Петко Р.Славейков”

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Славейкови празници

СУ „П.Р.Славейков” реди изложба „Учител – Ученик”, в МОН

Специален поздрав към славейковци поднесоха и абитуриентите

СУ „Петко Рачов Славейков” – град Добрич, за пореден път доказа, че е школа за невероятни таланти. Учениците от училището решиха да отбележат патронния си празник – 17 ноември, с два концерта, за да могат повече възпитаници да се изявят като артисти, музиканти, певци, танцьори.

В първия концерт участваха талантите от петите и шестите класове. Децата демонстрираха виртуозни изпълнения на пиано, флейта, китари; вдигнаха залата на крака с невероятните си песни, а малките танцьори заслужиха бурни аплодисменти.

Учениците от седми до дванадесети клас показаха завидни актьорски умения. Всички проследиха със затаен дъх откъса от „Изворът на Белоногата” и вечните Гергана, Никола и Везира и искрено се забавляваха със съвременната Гергана, но от едно друго училище.

Дана от седми клас омая всички с пластика, а Неда показа, че песен може да се пее с глас, но трябва да се пее и със сърце. Митко и неговите грации се втурнаха в ритъма на танците със страст, енергия и настроение. Специален поздрав към славейковци поднесоха и абитуриентите. Цветовете на националното знаме преплетоха танцьорите – славейковци в оригинален танц, който бе достоен финал на изявите на талантливите потомци на Дядо Славейков.