Съдят полицай от Стамболийски за подкуп и изнудване

Подсъдим по делото в Окръжен съд-Пловдив е Димитър Ч. Според обвинителният акт в сградата на РУ „Полиция"-Стамболийски е разгласил сведения, които не са държавна тайна, но чието разгласяване е забранено съгласно Закона за министерството на вътрешните работи.  Той е предоставил на Найден К. лични данни: трите имена, установени адреси по местоживеене и пет броя снимки на лица с криминални прояви . 
Според магистратите докато е бил униформен в с. Ново село, гр. Стамболийски и с. Йоаким Груево при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице - Разузнавач V степен, група „Криминална полиция" в РУ „Полиция" гр. Стамболийски при ОД на МВР гр. Пловдив, е поискал и приел 450 лева и 2,428 кг. нарязан тютюн без бандерол от друг мъж. 
Подкупът е извършен чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, за да не извърши действия по служба - да не предприема по отношение на мъжът и жена ву действия по установяване и разкриване на държане от тях на акцизни стоки /тютюневи изделия/ без бандерол.