Фенклубове призовават за мир в пловдивското дерби

Надявам се да не се стига до сблъсъци, а да се получи един хубав мач

Преди началото на пловдивското футболно дерби, което ще се играе е неделя на стадион „Локомотив“ от 15.00 часа представители на фенклубовете на „Ботев“/Пловдив/ и „Локомотив“/Пловдив/ се събраха, за да призоват за мирно протичане на мача - без ексцесии и сблъсъци. Това стана по време на среща в заседателната зала на Община Пловдив, където те си стиснаха ръцете в присъствието на заместник-кмета „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков.

„Подобна среща имаше преди една година“, припомни Георги Титюков. „И двата фенклуба имат желание футболната среща да протече в спокойна и нормална обстановка. Ние от Община Пловдив призоваваме всички, които обичат „Локомотив“ и „Ботев“ да ги подкрепят  с  песни, викове или с други интересни начини. Надявам се да не се стига до сблъсъци, а да се получи един хубав мач.“, допълни заместник-кметът.

Атанас Стафунски от фенклуба на „Ботев“ припомни как в предишни години след края на футболните срещи феновете на двата отбора са сядали на една маса и спокойно в шеговит тон са обсъждали заедно резултата. „Убеден съм, че феновете на „Локомотив“ искат същото. Нека дербито се реши на терена, а не по трибуните“, призова той.

Според Тихомир Ганев от фенклуба на „Локомотив“ най-важното е феновете да подкрепят своите отбори. Важно е и хората да се върнат на стадионите – бащите със своите синове.

„Идват нови по-добри времена. Имаме прекрасен президент, нов треньор. „Локомотив“ е едно семейство и ние сме заедно в добро и лошо. Надявам се да се поздравим с победата на нашия отбор. Всички фенове са добре дошли на трибуните на стадиона.“