Интерактивни площадки по безопасност на движението са изградени в 11 детски градини и 3 училища

За 2016 г. Съвета по безопасност реализира 14 интерактивни площадки по безопасност на движението

Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” на Столична община съвместно със Съвета по безопасност на движението на децата в София към Столична община за трета поредна година организират Софийска научно – практическа конференция „Иновации, предизвикателства и тенденции в обучението по безопасност на движението”. Конференцията има за цел да популяризира добрите практики, иновативните методи и педагогическите идеи, на учители, експерти, общественици, специалисти, ангажирани с безопасността на движението.
За 2016 г. Съвета по безопасност реализира 14 интерактивни площадки по безопасност на движението, от които - 11 в детски градини и 3 в училища.
Съветът по безопасност на движението активно се включи в 3 големи кампании по безопасност на пътя:
„Обличай се цветно! Запази живота си на пътя!” , която се провежда за втора поредна година, съвместно с БЧК, СБА, ББАПБ; Пътна полиция;
Европейска седмица на мобилността тема „Smart and Sustainable mobility – am investment for Europe” – 16-22 септември - участие в изложба на тема: „Моят град и моята улица – за игри и безопасно движение” с участието на 11 детски градини и 3 училища.
По инициатива на Двунационалната търговска камара България – Израел, Столична община и отдел „Пътна полиция” – СДВР, проведе кампания за участници от начален етап на образование І – V клас, свързана с обучението по безопасност на движение в СУ 85 “Отец Паисий”, ОУ 120 “Г. С.Раковски”.
   
Участниците в конференцията приветства Ирена Димитрова, директор на Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” на Столична община.