Горанов: Ние подкрепяме българските граждани

Ако някой се изкуши да играе извън правилата, ще се разбере от всички

Доволен съм, че Бюджет 2017 мина на първо четене, заяви в "Панорама" по БНТ финансовият министър в оставка Владислав Горанов. Той обясни, че правителството се е възползвало в максимална степен от законовите възможности да внесе бюджета в последния момент, за да не става тема за политически спекулации. "Ако някой се изкуши да играе извън правилата, ще се разбере от всички. Не е редно, особено когато се очаква няколко месеца да имаме власт, подчинена на президента, да допускаме под съмнение да се поставя финансовия план на държавата", коментира финансовият министър от кабинета на Бойко Борисов.

Относно референдума Горанов заяви, че ГЕРБ подкрепя българските граждани и че ще се съобрази с резултатите.

"По-добре субсидия 0, отколкото 1 лев. Ако говорим принципно, политическата система трябва да има институционални форми на финансиране. След като беше зададен този въпрос и отговорът е "не", всички политици трябва да си научат урока как се прави разлика между представителна и пряка демокрация и да си изпият горчивия хап, ние подкрепяме българските граждани. Защото когато ставаше дума да мине ли референдумът, останахме сами срещу тезите, които се прокрадваха, че това е гласът на народа", заяви Горанов.

Тепърва ще видим къде сбърка ГЕРБ. Със сигурност не сме сбъркали, че поехме отговорност за управление на страната в труден момент, призна Владислав Горанов.