Верея продължи прогреса си в Първа лига

След втора поредна победа

Отборът на Верея продължи с възходящото си предстаяне в шампионата на Първа професионална лига. След като преди паузата старозагорци надделяха над Локомотив Горна Оряховица, днес играчите на Александър Томаш се наложиха като домакин с 1:0 и над Дунав Русе. Това бе втора поредна победа за Верея и общо пета от началото на сезона.

Срещата от 14-ия кръг започна отлично за верейци, които откриха резултата още преди да изтече и първата минута. След лошо върната топка, вратарят на гостите Станислав Антонов се намеси крайно неубедително, изчистваки в тялото на Амаду Сукуна. След рикошета в ръката на нападателя, останал незабелазян за главния съдия, топката се насочи към опразнената врата и Сукуна необезпокояван вкара втория си гол в първенството.

Последва сериозен натиск от страна на русенци, които на няколко пъти застрашиха сериозно вратата на Караджов. Най-добрата възможност за гол за гостите се откри пред Антон Огнянов в 19-ата минута, но бившият играч на Берое стреля покрай целта. Верея отговори в 36-ата минута, при която Сукуна бе изведен очи в очи с Ангелов, но ударът му бе отразен от стража. Четири минути преди края на първата част главният арбитър Валентин Железов остави "драконите" в намален състав, след като показа втори жълт, респективно червен картон на централния бранител Михаил Милчев.

След почивката играчите на Верея контролираха случващото се на терена, облагодетелствани от численото си превъзходство. На два пъти старозагорци можеха да решат всичко в мача, но пропуски пред гола направиха Сукуна в  62-ата и резервата Васил Калоянов в 74-ата минути. Все пак до края "сините" нямаха проблем да удържат преднината си и да се поздравят с трите точки.

След успеха Верея се изкачи до шестата позиция в класирането с актив от 18 точки, докато Дунав остава четвърти с 22. 

starozagorci.com