Даниел Митов: Правителството можеше още

Според въшният министър в оставнка е важно да се върне политическото и смисълът в дебатите

"Правителството можеше още. Разбира се, че имахме доста неща, които да свършим и бяха набелязани и започнати, но нямаше време за тях. Така или иначе политическата ситуация е такава, каквато е. Решенията са взети. Тепърва ще си правим изводите и ще водим дебати за това какво е направено и какво не е направено, както и какво е могло още да се направи". Това заяви външният министър в оставка Даниел Митов в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

Според Митов е важно да се върне политическото и смисълът в дебатите.

"Аз съм безкрайно невпечатлен от безобразното и безотговорно говерене не само по време на предизборната кампания, а през последните 2,5 години. Експлоатираха се много неверни твърдения и лъжи, на които се чудех как да отговарям", коментира той по повод критиките към работата му като първи дипломат на държавата. "Дълбоко некоректно е да се говори по този начин и да се лъготи. Трябва да се върне някакси коректното отношение и политическото говорене по същество, а не онова пропагандно, тежко и повлияно от дезинформация говорене, което обърква гражданите", заяви Митов. "Наистина трябва да свалим температурата на говорене", категоричен бе той.

Митов отбеляза, че България трябва да бъде част от цивилизационния избор, който е направен, част от свободните европейски народи и НАТО, който е най-могъщият съюз в историята на света. Това са и приоритетите, към който е необходимо да се придържа новият президент.