Първата безплатна българска книга, посветена на парфюмерийната индустрия, вече е факт!

През XV-XVI век се появяват първите книги и ръкописи с парфюмни техники

През XV-XVI век се появяват първите книги и ръкописи с парфюмни техники. Едва по това време парфюмите придобиват съвременния си вид, а малко след това се бележи и началото на парфюмерията като глобална индустрия. Междувременно, парфюмите извървяват своя път от не толкова съществени стоки до задължителни продукти за лична грижа, които използваме ежедневно. В днешно време парфюмерийният пазар, който е с прогнозна нетна стойност $41 милиарда през 2016 година, играе все по-важна роля при луксозните продукти за лична употреба в световен мащаб.
Всъщност първоначално те са били използвани от египтяните за религиозни ритуали и церемонии, а през XII-XIII век парфюмите стават на толкова висока почит, че гилдията на парфюмеристите попада под закрилата на крал Хенри. Сега парфюмите са широкодостъпни, потребителите имат изключително богат избор, а ароматите стоят в графата задължителен продукт дори за не толкова суетните от нас. Това е само малка част от обширната информация и интересните факти, които ще можете да намерите в първата по рода си българска електронна книга, посветена на парфюмерийната индустрия - „Парфюмите от А до Я“. Нейни автори са Петър Дяксов и Христина Димитрова, а книгата се разпространява абсолютно безплатно.
Читателите на книгата имат възможност да се запознаят в дълбочина с парфюмерийния свят, неговата история и парфюмни техники и да получат отговор на най-често задаваните въпроси, свързани с марковите парфюми. В нея може да бъде проследен пътя към успеха на най-големите имена и брандове от индустрията. Авторите са се постарали максимално да улеснят всички, които тепърва навлизат в тази обширна тематика, като са предоставили информацията по лесен и достъпен  начин. Богатият опит на Христина като копирайтър и редактор и обширните познания на Петър за уханията ги правят перфектния екип, който се справя с иначе трудната задача да създаде интересно и информативно четиво за всички ценители на парфюмерията. Заедно развивайки блога за парфюми, 3 години по-късно първата им съвместна книга е вече факт. 
Ето какво споделиха авторите за книгата:
„Когато създадохме блога на дистрибутор на маркова парфюмерия в България през 2013 година, основния проблем, който искахме да разрешим, е, че в България до момента нямаше качествено и стойностно съдържание, свързано с марковата парфюмерия. Това ни провокира да започнем да пишем и да правим по-задълбочени изследвания за парфюмерийната индустрия. Блогът претърпя голям успех сред ценителите и почитателите на уханията, а книгата беше логичното продължение на нашия труд. И така през 2015 година се роди идеята да съберем и обогатим цялото това съдържание и да го предоставим на българския читател абсолютно безплатно.“
Петър Дяксов
„В рамките на последната една година с Петър посветихме голяма част от свободното си време, за да може тази книга да види бял свят. Би било лъжа, ако кажа, че беше лесно да съберем и напишем толкова обширен материал за уханията, но съм изключително горда, че книгата вече е факт.“
Христина Димитрова
Книгата се разпространява онлайн, а всички почитатели на уханията могат да си я свалят безплатно.