Пловдив става IT столица на 26 ноември

Едно от най-големите специализирани събития в района ще подпомага развитието на бизнесa в града

Пловдив ще стане IT столицата на България на 26 ноември (събота), когато ще се проведе  едно от най-големите специализирани събития за информационни технологии в региона – конференцията PlovDev. Целта на форума е да събере студенти и представители на  бизнеса, които да обменят опит и ентусиазъм и да помогнат на IT обществото в града да се развие. Организатор на събитието за четвърта поредна година е Proxiad България, а участието е напълно безплатно за всички, които имат интерес да се включат. Панелите започват в 10 часа в спортен комплекс „Тотал Спорт“ (ул. „Екзарх Йосиф“ 13).
Към момента регистрираните участници са над 180. Техни лектори ще бъдат седем IT специалисти с богат опит и интереси в разнообразни области на информационните технологии. „Целта ни е да предложим лектори с максимално разнообразен профил, за да привлечем посетители с различни интереси“, коментира Александър Йовчев, изпълнителен директор на Proxiad България.
Йовчев определи условията за развитие на IT бизнес в Пловдив като много добри. „Висшите училища осигуряват достъп до квалифицирани специалисти, а благодарение на развитието си в последните години, градът се превърна в атрактивно място за живеене на много млади хора“, обясни той. Към момента френската фирма развива свой офис в Пловдив, като в него работят над 30 служители. Плановете на компанията са да продължи да развива представителството си в града под тепетата. „Вярваме, че растежът на този сектор е ключов за устойчивото на развитие на икономиката в целия регион“, допълни Йовчев.