Улица "Гладстон" вече е като магистрала

Улица „Гладстон“ е вече отворена за движение.  Днес кметът на Пловдив Иван Тотев и  кметът на район „Централен“ Георги Стаменов прерязаха лентата на обекта. "Успяхме не само да изпълним обекта в срок, но и да го пуснем няколко дена по-рано. След ремонта на улица „Любен Каравелов“, булевард „Васил Априлов“ и „Захари Стоянов“ вече не би трябвало да има притеснения относно трафика, който става все по-натоварен заради непрекъснато увеличаващият се брой автомобили", каза Иван Тотев.
Ремонтът на улиците „Гладстон“ и „Захари Стоянов“ са първата част от общия договор с фирма „Пътинженеринг“, който е на стойност 1,7 милиона лева. Предстои следващата година да бъдат направени улиците „Иван Андонов“ и „Никола Петков“.
"Все още има довършителни работи по тротоарните настилки, ще сложим антипаркинг колчета. Поставена е хоризонталната и вертикална маркировка. Автобусите на градския транспорт ще започнат да преминават през участъка от понеделник, за да може спокойно строителите да приключат окончателно довършителните дейности. Паркирането по пътното платно и тук ще бъде забранено, а паякът, който дежури на булевард „Васил Априлов“, ще преминава и през този участък", допълни Тотев.
Предстои в близките дни да приключи изграждането на улица „Цветан Лазаров“, която също ще бъде отворена за движение.
Той уточни, че до края на годината, а и през следващата продължава работата по текущите проекти – „Коматевско шосе“, „Руски“, „6-ти септември“.