Герджиков връчва Гран При на Пенчев на Правосъдните награди

Годишните награди за правосъдие ще се състоят на 26-ти ноември в хотел Маринела

Огнян Герджиков ще връчи статуетката Темида на бившия омбудсман Константин Пенчев на Годишните награди за правосъдие, които ще се състоят на 26-ти ноември в хотел Маринела. Гран При е най-големият приз за изключителен принос в правото. Миналата година със същата статуетка бе удостоен именно професора.

Пенчев работи като съдия, като адвокат, народен представител е в 39-тото народно събрание. Бил е председател на Върховния административен съд, а 2010-та става национален омбудсман на България, като миналата година е сменен от Мая Манолова.

На церемонията ще бъдат наградени и Адвокат на годината, Съдия на годината, Нотариус на годината, Дело на годината, Кантора на годината, Медиатор на годината, Правосъдие зад граница и Млад юрист, като номинираните са пазят в тайна до 26-ти вечерта.

Моника Маковей ще получи приз за Международно сътрудничество.

Организатори на Годишните Правосъдни награди са Балканска Медийна Асоциация с подкрепата на Софийска Адвокатска Колегия.

Церемонията е с благотворителен характер - за три болни от церебрална парализа дечица. Средствата за тях ще се съберат чрез организирана томбола.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен