В АМТИИ започва семинар „Непознатите"

Днес в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще проведе първото издание на  културния семинар „НЕПОЗНАТИТЕ“. 
Целта му е да разшири познанията за етническите общности в България и популяризиране на техните традиции, култура и бит. С този семинар АМТИИ  потвърждава гражданския си ангажимент да генерира общозначими социални идеи, свързани с изкуството като посланик между различните етноси и култури.
Първото издание на „НЕПОЗНАТИТЕ“ е посветено на арменската, еврейската, турската и ромската общности у нас. 
Семинарът ще се проведе в три модула: теоретичен, художествено-творчески и фотоизложба. В рамките на теоретичния модул докторанти, постдокторанти, преподаватели и учени ще представят доклади на теми, свързани с традициите на общностите, с особеностите на междукултурното съжителство и общуване между различните етноси. Художествено-творческият модул включва представяне на характерни вокални, инструментални и танцови практики. 
Партньори на форума са Регионален етнографски музей- гр. Пловдив, Дом на етносите- гр. Пловдив, Фондация „Заедно“ – гр. Пловдив, Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“-клон Пловдив и вестник „Парекордзагани цайн“-град Пловдив, Организация на евреите „Шалом“ -гр. Пловдив и гр. София, Народно читалище „Мустафа Кемал Ататюрк“- гр. Пловдив и Народно читалище „Юмер Лютфи 1993“ -гр. Кърджали, както и много фирми-съмишленици и спонсори.